«Βλέπουμε τον κόσμο μια φορά, στην παιδική μας ηλικία
τα υπόλοιπα είναι μνήμη.»

Louise Glück, Αμερικανίδα ποιήτρια, Νόμπελ 2020

«Βλέπουμε τον κόσμο μια φορά, στην παιδική μας ηλικία
τα υπόλοιπα είναι μνήμη.»

Louise Glück, Αμερικανίδα ποιήτρια, Νόμπελ 2020

Το όνομά μου είναι Αλέξης Φούκος. Και όπως όλοι οι ενήλικοι, υπήρξα παιδί. Υπήρξα ένα παιδί που από πολύ νωρίς «είδα» τη σκληρή πλευρά της ζωής, χάνοντας το ένα μου μάτι. Άρχισα να βλέπω τον κόσμο αλλιώς και ο κόσμος να βλέπει αλλιώς, εμένα. Ένιωσα τα βλέμματα, άκουσα τους ψιθύρους, γλίστρησα από αγκαλιές και θεωρήθηκα ηττημένος από αγνώστους και γνωστούς, προτού καν πολεμήσω. Τους άγνωστους δεν τους θυμάμαι πια. Με τραυμάτισαν τόσο, όσο μπορούσαν. Οι άνθρωποι όμως που ήταν υπεύθυνοι για μένα, δεν μου κράτησαν το χέρι, δεν άκουσαν όσα είχα να τους πω και δεν είδαν όσα ήθελα να τους δείξω.

Είμαι ακόμα αυτό το παιδί. Και αν κατάφερα να νικήσω πάλεψα διπλά από τους υπόλοιπους. Αυτές τι μέρες έχει ανοίξει ένας τεράστιος διάλογος γύρω από την κακοποίηση των παιδιών. Και νιώθω μέσα μου το τραύμα τους. Γιατί είναι και αυτοί ακόμα, εκείνα τα παιδιά.

See What Eye See
Brand

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από αρκετά χρόνια στο μυαλό μου, θέλωντας να αποκτήσω τη δική μου φωνή στον χώρο του design και να μοιραστώ με τους συνανθρώπους μου τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο. Εδώ και ένα χρόνο μαζί με την ομάδα μου αρχίσαμε να δημιουργούμε μία σειρά ρούχων και αντικειμένων – σε σχεδιαστική ακόμα μορφή – με κύριο άξονά τους την νέα οπτική στα πράγματα, την ορατότητα και την αισθητική. Με κέντρο έμπνευσής μας το μάτι, ως κύριο μέσο με το οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, εντάξαμε στο project μας φράσεις που αφορούν στην όραση, ανοίγοντας μια μεγάλη ομπρέλα σε μηνύματα για την οικολογία, την ισότητα, τις μειονότητες, τις αδύναμες κοινωνικές ομάδας αλλά και την ελληνική πολιτιστική ταυτότητα. Ο τελικός όμως σκοπός μας είναι να ανοίξουμε ένα δίκτυο προσφοράς σε ανάλογους οργανισμούς και ιδρύματα, μέσα από micro-projects των οποίων τα κέρδη θα φτάνουν σε φορείς που αποτελούν μέρος των λύσης.

See What Eye See
Store

Το φυσικό μας κατάστημα λειτουργεί στην οδό Αδριανού 82, στην Πλάκα. Εκεί, εκτός από την σειρά See What Eye See, συγκεντρώσαμε ρούχα, αντικείμενα και αξεσουάρ από πολύτιμους συνεργάτες από όλη την Ελλάδα, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινά αισθητικά ερεθίσματα αλλά και με μεγάλα brands του εξωτερικού, όπως η αγαπημένη μας Goorinbros και τα μοναδικά καπέλα της. Στο section του seewhateyesee.gr, Shop Best Sellers, μπορείτε κάθε εβδομάδα να βρίσκετε έναν περιορισμένο αριθμό από τα προϊόντα του καταστήματος. Περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά!